Baby's & Kinderen

Wanneer een borstkolf kopen?

Koop een borstkolf pas nadat je baby is geboren en de melkproductie goed op gang is gekomen. Op dat moment kun je beter beoordelen welke borstkolf het beste bij jouw behoeften en situatie past. Indien je een borstkolf nodig hebt om je melkproductie op te starten, overweeg dan om er een te huren voor die periode.
wanneer-een-borstkolf-kopen

Voor de geboorte

Het is absoluut mogelijk om een borstkolf aan te schaffen voordat de baby is geboren. Sommige aanstaande moeders willen zich goed voorbereiden en alle benodigde uitrusting voor borstvoeding al in huis hebben. Dit kan handig zijn als je van plan bent om vanaf het begin af aan te kolven of als je vanwege bepaalde omstandigheden verwacht dat je de baby niet meteen aan de borst kunt voeden.

 

Na de bevalling

Anderen geven er de voorkeur aan te wachten tot na de bevalling om een borstkolf aan te schaffen. Het kan zijn dat je eerst wilt ervaren hoe de borstvoeding verloopt en of er eventuele complicaties zijn. In sommige gevallen kan de zorgverlener in het ziekenhuis of de lactatiekundige je adviseren over het gebruik van een borstkolf.

 

 

Terugkeer naar werk of school

Voor moeders die van plan zijn om weer aan het werk te gaan of terug willen keren naar school, kan het aanschaffen van een borstkolf vanaf het begin strategisch zijn. Dit geeft je de tijd om vertrouwd te raken met het gebruik ervan en om te oefenen met het afkolven van moedermelk, zodat je een voorraad kunt opbouwen voordat je weer aan je dagelijkse verplichtingen begint.

 

Wanneer de behoefte zich voordoet

Sommige moeders wachten met het kopen van een borstkolf totdat ze merken dat er een concrete behoefte is ontstaan. Dit kan het geval zijn als de baby moeite heeft met aanhappen, als er problemen zijn met de melkproductie, of als je merkt dat je de flexibiliteit wilt hebben om moedermelk af te kolven voor een partner of andere zorgverlener.

 

Borstkolf kopen?

Als je na het overwegen van alle factoren hebt besloten om een borstkolf aan te schaffen, ben je bij ons aan het juiste adres. Ons assortiment biedt een selectie van hoogwaardige borstkolven van de beste kwaliteit. Wij hebben diverse opties die altijd passen bij jouw persoonlijke situatie. Heb je verder nog vragen over borstkolven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.